1986: 5 Jaar VSU

1985-1986 is inderdaad het vijfde academiejaar dat door VSU werd georganiseerd. Voor de vijfde maal gaven wij les aan een honderdtal artsen, dierenartsen, tandartsen en apothekers over de klassieke, unitaire homeopathie. De evolutie van onze school die altijd de kwaliteit als eerste punt naar voren schoof, werd in vroegere artikels reeds beschreven.

vsu_logo_1Maar ondertussen ontwikkelde onze vereniging zich ook als een wetenschappelijke vereniging en er bestaan nu verschillende werkgroepen waarin ijverig wordt verder gestudeerd over homeopathie. Verschillende groepen voor dokters en dierenartsen, en ook een groep voor apothekers en één voor tandartsen. De contacten met andere disciplines nemen toe.

Vanuit deze structuren werden een enorm aantal initiatieven genomen. Op verschillende niveau's werd informatie doorgespeeld naar het publiek, de pers, het gezondheidsbeleid, enz...

Het is duidelijk dat VSU in die vijf jaar een enorme stoot vooruit heeft gegeven aan de ontwikkeling van een kwalitatief hoogstaande homeopathie.

Daarom besloot de Raad van Beheer van onze vereniging een groots avondfeest te organiseren in het Casino van Gent. De leden van onze vereniging, de vele symptisanten en homeopathische patiënten waren daarop allen van harte uitgenodigd!

Een uniek avondfeest! De avond is aangevangen met een concert door het meerstemmig koor "De Belzelieren". Dit koor stond reeds drie jaar onder leiding van Ingrid Hardy die tevens de part-time secretaresse van onze vereniging was tot enige tijd geleden. In een eerste deel brachten zij een aantal klassieke liederen waaronder werk van Bach, Handel, Mozart en Beethoven. Na een kort intermezzo gingen ze de lichtere toer op en brachten populaire liederen zoals: negrospirituals, bewerkingen van Vlaams volksliederen, Franse en Duitse liederen.

Na dit concert werd iedereen uitgenodigd om plaats te nemen aan de tafels en zich te goed te doen aan het Koud Buffet.

Na deze maaltijd begon een van de DJ's van "Ludwigs Discotheek" zijn optreden. Wij verwachtten talrijke dansliefhebbers om in dit uitzonderlijke kader mee te genieten van de avond. Voor wie het iets rustiger wou, is een bodega voorzien in een andere ruimte waar ze rustig konden zitten praten.

 

Bron: Karakteristiek november 1985